Excursii și tabere la Aluniș
- Învățare prin Aventură și Interacțiune Directă -
în Ținutul Buzăului, Geoparc UNESCO
Credem în învățarea prin explorare și interacțiune directă și că cele mai prețioase lecții se nasc în mijlocul naturii și al tradițiilor vii.
Taberele și excursiile noastre au un scop comun - să inspire, să educe și să ofere oportunități de dezvoltare holistică.
Alături de ghizii noștri pasionați și de experți în educație în aer liber, copiii vor avea parte de experiențe inedite - de la drumeții pe poteci sălbatice până la ateliere interactive de meșteșuguri tradiționale, de la întâlniri cu localnicii pentru a descoperi poveștile autentice ale zonei, până la momente de joacă și prietenie care vor rămâne amintiri prețioase pentru viață.
În mijlocul peisajului uluitor al Ținutului Buzăului, fiecare copil va avea prilejul să-și dezvolte creativitatea și imaginația, să exploreze și să învețe într-un mod care rămâne cu mult timp după ce aventura s-a încheiat.
Oferim micuților:
Ateliere de meșteșug
Cei mici descoperă meșteșuguri și îndeletniciri tradiționale (olărit, cusut, țesut la război, prelucrarea lânii) și interacționează cu ustensilele și materiale, deprinzând tehnici de lucru și putând să creeze propriul obiect.
Drumeții cu ghid
Explorăm frumusețea ținutului în căutare de fosile și chihlimbar și descoperim viața satului, elemente de geologie, protecția mediului, plante de leac și fauna locală.
Mâncare curată
Meniuri organizate pe principii de alimentație sănătoasă, din ingrediente majoritar bio/organice din surse curate, procurate local.
Băuturi incluse în meniu: apă, limonadă, ceai, cacao cu lapte
Excursii
O zi dedicată explorării Plaiului Alunișului cu ateliere de meșteșug, drumeții în natură și multă voie bună.
Tabere
Taberele oferă ocazia participanților de a se imersa în viața satului de munte și de a explora toate atracțiile zonei.
Taberele oferă ocazia participanților de a se imersa în viața satului de munte și de a explora toate atracțiile zonei.
Indiferent de numărul de nopți, toate taberele noastre includ:
-
cazare cu toate mesele incluse;
-
băuturi incluse: apă, liomonadă, ceai, cacao cu lapte;
-
drumeție ghidată;
-
foc de tabără.
La acestea se pot adăuga alte ateliere și opțiuni de agrement în funcție de preferințe și specificul taberei (ateliere gătit, permacultură, echitație, yoga, mișcare, seară folk, ciubăr cu apă caldă etc).
Toate pachetele sunt personalizabile, inclusiv meniul (acomodăm orice tip de dietă).
Atelierele noastre
Adaptate pe grupe de vârstă, atelierele sunt coordonate de specialiști în domeniu cu experiență în activitățile destinate tinerilor și copiilor. Acestea au loc în ateliere complet utilate și echipate sau pe trasee atent alese și au la bază interacțiunea directă cu obiectul de studiu.
Drumeții ghidate - plimbări ușoare în natură în care se urmărește explorarea unui subiect: viața satului (incursiune în viața și gospodăriile țărănești), protecția mediului, cunoașterea patrimoniului natural local (Așezările rupestre, fosile, chihlimbar)), beneficiile petrecerii timpului în natură, elemente de drumeție și campare responsabilă. 45 lei/copil
Ateliere de meșteșug - Participanții descoperă meșteșuguri și îndeletniciri tradiționale (olărit, cusut, țesut la război, prelucrarea lânii)și interacționează cu ustensilele și materiale, deprinzând tehnici de lucru și putând să creeze propriul obiect.
Ateier de olărit (2h) - 90 lei/copi; Șezătoare țesut/ cusut - 50lei/copil
Permacultură și nutriție - participanții vor putea explora o grădină cultivată pe principii de permacultură unde vor învăța despre importanța practicilor agriculturale prietenoase cu mediul, relația dintre fauna și flora locală și succesul unei grădini, de unde vine mâncarea și importanța consumului de fructe și legume proaspete. 80 lei/copil
Protecția mediului și implicare civică - de la ateliere de recycling art destinate celor mici la exerciții de joc de rol (teatru forum) pe probleme ce țin de implicare civică și advocacy, participanții vor deprinde informații prețioase despre importanța unui comportament ecologic și civic adecvat. 50 lei/copil
Atelier de gătit - împreună cu doamnele bucătărese, cei mici vor învăța să facă biscuiți, prăjituri tradiționale sau gemuri și dulcețuri. 35 lei/copil
Alte activități
-
Ciubăr cu apă caldă - 350 lei/seară (40% reducere pentru a doua seară)
-
Foc de tabără - 250 lei/seară
-
Rafting pe Buzău - de la 220 lei/persoană
-
Tură cu caiacul pe Lacul Siriu - 150 lei/copil (7-14 ani)
-
Stand Up Paddle pe Lacul Siriu -150 lei/copil (7-14 ani)
-
Seară de folk - 350 lei/seară
-
Echitație la Herghelia de la Cislău
-
Yoga și meditație – instructor profesor Vlad Petrea – 250 lei/zi (pentru tot grupul)
-
Închiriere biciclete -35 lei/copil/zi
*Toate activitățile se fac la cerere cu rezervare în prealabil. În funcție de vreme și sezon unele activități pot să nu fie disponibile.
Tabere tematice
Oferim tabere tematice, pentru copii și adolescenți, care pun accentul pe explorare, dezvoltare personală și distracție.
Ce ne definește:
-
Program Bine Definit: Participanții își explorează pasiunile într-un mediu susținut și organizat.
-
Ateliere Grupate pe Interese: Înțelegem că fiecare copil sau adolescent are pasiuni și interese unice. Prin urmare, organizăm ateliere tematice grupate în funcție de aceste interese, permițându-le să-și aleagă propriile aventuri.
-
Specialiști și Facilitatori: Echipa noastră este formată din specialiști cu experiență și facilitatori dedicați, care sunt aici pentru a ghida, susține și inspira participanții în călătoria lor.
-
Abordare Holistică: Ne concentrăm nu doar pe dezvoltarea abilităților și cunoștințelor, ci și pe dezvoltarea echilibrată a fiecărui participant, promovând valori precum încrederea în sine, respectul față de ceilalți și conectarea cu natura.
-
Personalizare: Înțelegem că fiecare grup are propriile preferințe și necesități. De aceea, oferim posibilitatea de a personaliza fiecare tabără tematică în funcție de durata, activitățile preferate și meniurile dorite.
În Plaiul Alunișului credem că experiențele ar trebui să fie memorabile, educative și distractive. Cu taberele noastre tematice, fiecare copil și adolescent are șansa de a-și descoperi pasiunile, de a-și dezvolta abilitățile și de a crea amintiri prețioase pentru viață.
Tabără de mindfullness și reconectare prin artă
3 nopți/4 zile - 1690 lei/participant + activități
(12 participanți, 10-18 ani)
O călătorie fascinantă în lumea mindfulness-ului și a artei pentru copii și adolescenți (10-18 ani). Cu ateliere de olărit și ceramică, ședințe de vindecare prin sunet susținute de terapeutul Irina Calomir, yoga și activități sportive zilnice, precum și momente autentice de conectare cu tradițiile locale, tabăra noastră oferă o experiență holistică.
În jurul focului, copiii vor cânta și dansa în ritmuri tribale, vor învăța despre puterea sunetelor și vor înțelege importanța conectării cu pământul. Baia în ciubăr cu apă fierbinte, sare și plante aromatice va relaxa mintea și trupul, pregătindu-i pentru o meditație ușoară.
În timpul drumeției vor căuta comori naturale precum chihlimbar, plante de leac și fosile, învățând despre puterea tamaduitoare a florei spontane. Timpul liber este dedicat jocurilor și activităților în natură, pentru a se bucura pe deplin de această experiență minunată.
Tabăra include:
-
Cazare în regim de pensiune completă
-
Yoga și activități sportive înfiecare zi cu instructor (elemente de bază despre mișcare, întindere, poziții);
-
Ateliere creative: olărit și modelaj, șezătoare, land art și mandale, baie de sunet și meditație
-
Drumeție: căutare plante de leac, chihlimbar și fosile;
-
Seară de cântece la chitara la foc de tabără;
-
Ciubăr cu apă cald;
-
Acces la terapeut pe toată durata șederii
Tabăra viața la țară - meșteșug și bucurie
6 nopți/ 7 zile - 2320 lei/participant
(12 participanți, 10-18 ani)
Explorăm farmecul vieții rurale și oferim copiilor o experiență unică și captivantă într-un sat tradițional de munte. Aici învață să facă gogoși delicioase, să prepare zacuscă și să pună murături. Mulsul vacii și strânsul ouălor din cuibar sunt activități pline de amuzament. În grădina noastră organică de permacultură, descoperim secretele cultivării plantelor.
Fiecare dimineață debutează cu energie și mișcare, jocuri de echipă care aduc bucurie și camaraderie!
Dezvoltăm creativitatea prin ateliere de desen, olărit, modelaj și land art, iar în cadrul drumețiilor copiii vor căuta plante de leac, chihlimbar și fosile, învățând secretele naturii.
La lăsarea serii, ne adunăm în jurul focului de tabără și cântăm la chitară.
Tabăra include:
-
Cazare în regim de pensiune completă și activități
-
Gimnastică și activități sportive în fiecare zi cu instructor, jocuri de echipă;
-
Ateliere creative: desen, olărit și modelaj, land art, atelier de țesut
-
Viața la țară: ateliere de făcut gogoși, zacuscă, pus murături, mulsul vacii, strâns ouă din cuibar, lucrat în grădină (grădina organică de permacultură);
-
Drumeții: căutare plante de leac, chihlimbar și fosile etc
-
Seară de cântece la chitară, la foc de tabără;
-
Seară de film: 1 seară film românesc (cinemateca), 1 seară film Wally, 1 seară film Disney;
-
Ciubăr cu apă caldă;
Aducând Imaginația La Viață - inițiere în fotografie
3 nopți/ 4 zile - 1350 lei/participant
(10-15 participanți 9-18 ani)
Tabăra de inițiere în arta fotografiei este o oportunitate de a dezvolta creativitatea, de a îmbunătăți abilitățile fotografice și de a crea propriul album de amintiri, totul într-un decor natural și tradițional.
Participanții vor începe cu o introducere în Tema Retragere "Capturarea Realității prin Obiectiv" și vor continua cu achiziția de concepte de bază ale camerei ( camere sau smartphone-uri), înțelegerea compoziției și compunerea Fotografiilor în Natură. Elementele de teorie vor fi exemplificate prin exerciții practice și activități creative.
Ziua doi este dedicată fotografiei de natură și peisaj, iar ultima zi se concentrează pe fotografia de portret. Atelierele se finalizează cu o ceremonie de încheiere și expoziție a lucrărilor.
Seara, ne bucurăm de muzică și cântece la chitară, sub cerul instelat. Capturăm momente, dezvoltăm abilități și creăm amintiri de neuitat.
Tabăra include:
-
Cazare în regim de pensiune completă
-
Ateliere creative de fotografie (3 zile) și explorare și conectare cu natura
-
Drumeție cu ghid
-
Seară de cântece la chitară, la foc de tabără;
-
Seară de film;
-
Pauze și discuții în grup în fiecare sesiune
Exploratori ai Științei și Naturii - Descoperire, Aventură și Conectare
3 nopți/ 4 zile - 1350 lei/participant (luni-joi); 1650 lei/participant (joi-duminică)
În inima Geoparcului UNESCO aventura și învățarea se întâlnesc într-un mod captivant. În această tabără copiii se vor bucura de ateliere creative, învățând să exploreze și să se conecteze cu natura în moduri noi și interesante. Descoperirea științei devine o aventură fascinantă!
Vor învăța tehnici de supraviețuire în natură (cum să monteze un cort, să facă un foc și să campeze responsabil) de la Sebastian Mastahat - ghid montan autorizat și inginer silvic și vor explora potecile pline de povești locale cu Daniela Cîrstian, ghid local. Vor explora apoi în detaliu comorile naturii într-un curs interactiv de geologie.
Seara ne adunăm în jurul focului de tabără pentru serate pline de cântece la chitară și povești și ne relaxăm cu filme care îmbină divertismentul cu educația și inspirația.
-
Tabăra include:
-
Cazare în regim de pensiune completă
-
Ateliere creative de explorare și conectare cu natura, tehnici de supraviețuire (montare cort, cum se face un foc, campare responsabilă etc)
-
Atelier de meșteșug
-
Curs interactiv de geologie;
-
Drumeții: căutare de chihlimbar și fosile etc
-
Vizită la Vulcanii noroioși și Muzeul Chihlimbarului;
-
Seară de cântece la chitară, la foc de tabără;
-
Seară de film;
-
Se oferă o gratuitate la 10 plătitori
-
Se poate opta pentru cazare la cort - 1150 lei/copil (iulie-august).
Mese
Meniurile sunt organizate pe principii de alimentație sănătoasă (fără zahăr), din ingrediente majoritar bio/organice din surse curate. Gătim proaspăt în fiecare zi din produse locale, pe cât posibil în sezon.
Băuturile sunt incluse pe toată durata șederii: apă, limonadă, ceai, cacao cu lapte.
La cerere meniul va fi completat cu smoothie-uri din fructe proaspete și copiilor li se vor explica principii de nutriție sănătoasă.
Acomodăm orice tip de meniu fie el vegan, vegetarian, pescatarian sau cu carne. Vă rugăm să ne anunțați preferințele dumneavoastră.
Meniuri (exemple, se pot personaliza):
Mic-dejun: este tip bufet și include cereale, lapte proaspăt muls fiert, iaurt, mezeluri artizanale, omletă, ochiuri, brânzeturi, dulceață (3 sortimente), unt, croissante cu unt, ceai, cacao cu lapte, suc de mere bio.
Prânz:
-
supă de găină de curte cu tăieței de casă, șanvișuri cu mozzarella de capră și roșii la cuptor, strips de pui la cuptor cu cartofi și salată de varză. Gogoși de casă
-
hummus, salată grecească, ciorbă cu perișoare, ostropel de pui cu piure de cartofi. Prajitură de casă.
-
supă cremă de legume cu crutoane. Pui la cuptor cu cartofi prăjiți și salată de roșii țărănească. Clătite cu dulceață de afine de casă.
Cină:
-
bruschete cu guacamole, roșii cu busuioc. Paste carbonara și cu Bolognese la alegere cu parmezan. Clătite cu dulceață de casă.
-
pizza artizanală (cu mozzarella de capră bio), paste quattro fromaggi și fructe.
-
quesadilla cu pui și legume, mini șanvișuri cu mozzarella, pesto și roșii, sarmale cu mămăligă și smântână. Gogoși.
Vrei o ofertă personalizată sau mai multe informații?
Lasă-ne un mesaj sau ne poți contacta la 0736732588.